14 oct 2012

Taller de cupcakes!

El proper dissabte faré un taller de cupcakes a la Fundació Marianao dintre de la gran iniciativa VPK. He participat moltes vegades allà però mai fent un taller per als joves (o no tan joves) que hi vulguin venir a participar i a passar una bona estona. Aquí teniu el formulari d'inscripció! Si voleu més informació podeu consultar també la pàgina d'VPK. Espero que el taller funcioni d'allò més bé i pugui repetir experiència!

Us deixo una breu explicació de com sorgeix el programa VPK i els seus objectius:


El projecte d’oci alternatiu juvenil VPK sorgeix amb la finalitat d’omplir el buit que hi ha a la nostra ciutat de Sant Boi d’un oci alternatiu diferent de l’actual i fer propostes que incideixin, de manera prioritària, en els joves, aprofitant els recursos i les instal·lacions de la Fundació Marianao i altres recursos de la ciutat, per tal d’enfortir la relació entre els joves i l’associacionisme juvenil, de manera que puguin autogestionar les activitats que vulguin impulsar, tot incidint  -alhora- en cercar alternatives a l'oci nocturn tradicional i, alhora, incidir de manera preventiva en les conductes de risc.

Amb el programa VPK volem incidir en donar el protagonisme als joves i dotar-los de les eines i els espais per a que ells inventin el seu propi projecte d’oci.

És per això que neix aquesta iniciativa, amb la finalitat de crear espais d’oci alternatiu dinamitzats pels propis joves i dirigits a tots ells.

Les peculiars característiques d’ aquest projecte obliguen a crear prèviament a la seva execució un espai de formació per a joves en la dinamització d’oci alternatiu. En aquest context, el Novembre del 2006 va realitzar-se el segon ‘Curs de formació de dinamitzadors d’oci alternatiu juvenil’, els participants del qual van realitzar les seves pràctiques al llarg d’aquesta primera fase d’activitats d’VPK.

Cal destacar finalment que aquesta és una iniciativa que, tot i que respon a molts objectius, no té com a finalitat enfrontar-se a altres estils d’oci juvenil (discoteques, bars, ‘botelló’, etc.) És, simplement, un espai alternatiu en el temps lliure dels joves, per a que puguin proposar noves maneres de gestionar el seu oci, des d’ una vessant més saludable, cooperativa i innovadora alhora.

El programa VPK d’oci alternatiu es vertebra en tres grans eixos d’activitats:

- Tallers

- Activitats culturals

- Torneigs esportius

Totes aquestes activitats es realitzen en horari nocturn, els divendres i dissabtes, de 22:00 a 03:00 hores de la matinada.

La inscripció a les activitats és gratuïta per a qualsevol jove d’entre 15 i 35 anys d’edat.


Els objectius d'aquesta iniciativa són:


-Fomentar espais d’oci gestionats pels propis joves i dirgits a ells mateixos.
-Afavorir la participació activa dels joves, promovent la seva participación activa.
-Potenciar actituds saludables en el temps lliure juvenil, tot disminuint la demanda i l’ús indegut de drogues entre els i les joves davant els moments de major consum, fomentant estils de vida positius i saludables.
-Utilitzar instal·lacions públiques gestionades pels propis joves i destinades a realitzar-hi activitats d’oci juvenil.
-Donar oportunitats per a gaudir de l’oci d’una manera diferent fomentant la creativitat i l’expressió juvenil.
-Promoure una nova forma d’oci basada en la diversitat de la seva oferta: activitats esportives, culturals i aquelles que sorgueixen de les aportacions i demandes dels participants.
-Treballar en xarxa amb altres entitats i associacions.




No hay comentarios:

Publicar un comentario

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...