13 oct 2012

Curset de Cupcakes!


El curset de cupcakes ha estat tot un èxit! M’ha agradat molt molt i molt i els cupcakes han quedat genials!
El viatge ha sigut una mica llarg perquè hem anat fins a Badalona, a un petit local que es deia Cake&Co, era molt bufó i a més, venien molts estris i complements pels cupcakes. 


Jo he comprat en aquesta botiga un parell d’estris i després uns quants més a una altra botiga que suposo que em serviran molt pels cupcakes a casa i pel curset que donaré en una setmana!! Jo ensenyant a fer cupcakes. Em fa molta il·lusió, però a això li dedicaré demà un post especial.

Bé doncs, anem primer a especificar els ingredients que hem utilitzat per fer els cupcakes al curs. Abans, però he de comentar que les mesures que suposadament són en tasses i cullerades, són de mesura americana (aquests són els estris que he comprat) i gràcies a això he entès perquè moltes de les meves creacions no han quedat com jo volia, perquè em guiava pensant que eren mesures normals i eren mesures especials que s’utilitzen als USA.

Aclarit això, els ingredients són:

MASSA

Ingredients Secs:
1 ½ tassa farina normal
2 Tsp llevat
¼ Tsp Sal
1 Tassa de sucre de canya
1 Tsp Essència de llimona
1 Tsp Essència de vainilla

Ingredients Humits:
½ tassa oli de gira-sol
½ Tassa iogurt grec
3 ous XL

FROSTING
250 grs. Mantega a temperatura ambient
600 grs. Sucre glas
250 grs. De formatge crema ( si no voleu utilitzar la mantega podeu utilitzar el formatge)

Opcional:
Xips de xocolata
Essències
Fruita Trinxada

El primer que em fet és tamisar la farina que ja estava barrejada amb el llevat i la sal.

Després, en un altre bol, hem afegit els ous al sucre i hem batut fins que tenien un color blanquinós. I després li hem posat l’oli i el iogurt fins que ha quedat tot ben batut.

A continuació, hem afegit en tres tandes la barreja de farina, llevat i sal i a poc a poc amb l’ajuda d’una espàtula hem fet la massa. En aquest pas hem afegit les essències de llimona i vainilla.

Amb l’ajuda d’una cullera per fer boles de gelat hem anat omplint els papers de cupcakes que ja estaven posats en els motlles metàl·lics, també podeu utilitzar de silicona, però amb el perill de que potser els motlles de silicona es deformen amb la calor. La mesura d’una bola de gelat és perfecte per posar la massa als papers, que no esquitxi res i que quedin perfectes.

A continuació ho hem ficat tot al forn, a una temperatura de 170º, i prèviament escalfat. Ens han aconsellat no utilitzar forn d’aire, sinó soleres a dalt i baix del forn per tal que quedin millor cuits. També ens han aconsellat batre lentament i amb molta suavitat la massa per tal que no ens quedi després com una pedra i que la massa no quedés massa plena d’aire.

Un cop retirats del forn, els hem deixat refredar i els hem guarnit amb fondant i buttercream. El fondant era de color blanc i groc i hem jugat amb molts motlles i ho hem fet al nostre gust. Hi havia de tot! Tant de bo jo tingues tants estris per jugar a la meva cuina! És important recordar que necessitem la buttercream si la cobertura del cupcake ha de ser de fondant per tal que quedi ben enganxat, i també utilitzar pega de sucre (que es pot fer amb clares d’ou i sucre glas) per tal de poder pegar les figures de fondant. Amb altres, amb la manega pastissera hem guarnit els cupcakes. La buttercream es fa barrejant la mantega i el sucre glas. Allà li han afegit fruites del bosc naturals i colorant i ens ha quedat una buttercream rosa i molt bona! També se li pot afegir xocolata, d’altres colorants o essència de vainilla per tal que no tingui tant de gust a mantega.
Consell: quan esteu fent les figures amb fondant, intenteu fer-les el més primes possibles, per tal que quedin més boniques i fàcils d’utilitzar. A més, on treballeu amb fondant, poseu-hi una mica de sucre glas o maizena perquè sinó les vostres creacions es quedaran enganxades a la taula i es trencaran.

Després, he comprat com a estris una cullera per fer les boles dels gelats per tal de fer els cupcakes amb les mides perfectes, uns papers per fer cupcakes de color rosa, les culleres amb mides americanes (grans i petites) i accessoris de decoració que no arriben a ser mànegues pastisseres però em faran aquesta funció.
Ara us deixo unes fotos de tot el que hem fet avui! 



 




 

 

 



2 comentarios:

  1. Quin reportatge més bonic i més interessant! Prenc nota dels aprenentatges!

    ResponderEliminar
  2. Gràcies!! Quan faci jo el taller per a joves de cupcakes també faré una crònica :)! Espero que t'agradi!

    ResponderEliminar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...