El curset de
cupcakes ha estat tot un èxit! M’ha agradat molt molt i molt i els cupcakes han
quedat genials!
El viatge ha
sigut una mica llarg perquè hem anat fins a Badalona, a un petit local que es
deia Cake&Co, era molt bufó i a més, venien molts estris i complements pels
cupcakes.
Jo he comprat en aquesta botiga un parell d’estris i després uns
quants més a una altra botiga que suposo que em serviran molt pels cupcakes a
casa i pel curset que donaré en una setmana!! Jo ensenyant a fer cupcakes. Em
fa molta il·lusió, però a això li dedicaré demà un post especial.
Bé doncs, anem
primer a especificar els ingredients que hem utilitzat per fer els cupcakes al
curs. Abans, però he de comentar que les mesures que suposadament són en tasses
i cullerades, són de mesura americana (aquests són els estris que he comprat) i
gràcies a això he entès perquè moltes de les meves creacions no han quedat com
jo volia, perquè em guiava pensant que eren mesures normals i eren mesures
especials que s’utilitzen als USA.
Aclarit això, els
ingredients són:
MASSA
Ingredients Secs:
1 ½ tassa farina
normal
2 Tsp llevat
¼ Tsp Sal
1 Tassa de sucre
de canya
1 Tsp Essència de
llimona
1 Tsp Essència de
vainilla
Ingredients
Humits:
½ tassa oli de gira-sol
½ Tassa iogurt
grec
3 ous XL
FROSTING
250 grs. Mantega a
temperatura ambient
600 grs. Sucre glas
250 grs. De formatge
crema ( si no voleu utilitzar la mantega podeu utilitzar el formatge)
Opcional:
Xips de xocolata
Essències
Fruita Trinxada
El primer que em
fet és tamisar la farina que ja estava barrejada amb el llevat i la sal.
Després, en un
altre bol, hem afegit els ous al sucre i hem batut fins que tenien un color
blanquinós. I després li hem posat l’oli i el iogurt fins que ha quedat tot ben
batut.
A continuació,
hem afegit en tres tandes la barreja de farina, llevat i sal i a poc a poc amb
l’ajuda d’una espàtula hem fet la massa. En aquest pas hem afegit les essències
de llimona i vainilla.
Amb l’ajuda d’una
cullera per fer boles de gelat hem anat omplint els papers de cupcakes que ja
estaven posats en els motlles metàl·lics, també podeu utilitzar de silicona,
però amb el perill de que potser els motlles de silicona es deformen amb la
calor. La mesura d’una bola de gelat és perfecte per posar la massa als papers,
que no esquitxi res i que quedin perfectes.
A continuació ho
hem ficat tot al forn, a una temperatura de 170º, i prèviament escalfat. Ens
han aconsellat no utilitzar forn d’aire, sinó soleres a dalt i baix del forn
per tal que quedin millor cuits. També ens han aconsellat batre lentament i amb
molta suavitat la massa per tal que no ens quedi després com una pedra i que la
massa no quedés massa plena d’aire.
Un cop retirats
del forn, els hem deixat refredar i els hem guarnit amb fondant i buttercream.
El fondant era de color blanc i groc i hem jugat amb molts motlles i ho hem fet
al nostre gust. Hi havia de tot! Tant de bo jo tingues tants estris per jugar a
la meva cuina! És important recordar que necessitem la buttercream si la
cobertura del cupcake ha de ser de fondant per tal que quedi ben enganxat, i
també utilitzar pega de sucre (que es pot fer amb clares d’ou i sucre glas) per
tal de poder pegar les figures de fondant. Amb altres, amb la manega pastissera
hem guarnit els cupcakes. La buttercream es fa barrejant la mantega i el sucre
glas. Allà li han afegit fruites del bosc naturals i colorant i ens ha quedat
una buttercream rosa i molt bona! També se li pot afegir xocolata, d’altres
colorants o essència de vainilla per tal que no tingui tant de gust a mantega.
Consell: quan
esteu fent les figures amb fondant, intenteu fer-les el més primes possibles,
per tal que quedin més boniques i fàcils d’utilitzar. A més, on treballeu amb
fondant, poseu-hi una mica de sucre glas o maizena perquè sinó les vostres
creacions es quedaran enganxades a la taula i es trencaran.
Després, he
comprat com a estris una cullera per fer les boles dels gelats per tal de fer
els cupcakes amb les mides perfectes, uns papers per fer cupcakes de color
rosa, les culleres amb mides americanes (grans i petites) i accessoris de
decoració que no arriben a ser mànegues pastisseres però em faran aquesta
funció.
Ara us deixo unes
fotos de tot el que hem fet avui!
Quin reportatge més bonic i més interessant! Prenc nota dels aprenentatges!
ResponderEliminarGràcies!! Quan faci jo el taller per a joves de cupcakes també faré una crònica :)! Espero que t'agradi!
ResponderEliminar