Totes tres s’han
convertit en gran tendència a la rebosteria, però cap d’elles s’assemblen!
Cupcakes
Un cupcake
(traducció literal “pastís de tassa”), també és coneix com fairy cake o patty
cake, és una petita tarta per a una sola persona, normalment és cuinada
semblant als muffins o les magdalenes, però normalment l’ ingredient principal
dels cupcakes és la mantega. Aquest petit pastís té origen nord-amercià.
Normalment per guarnir-lo se li afegeix fondant, “glaseados” i petites virutes
o més, tot depen de la creativitat del que faci els cupcakes. Gairebé avui dia
el posar els cupcakes bonics s’ha convertit en tot un art.
La avantatge dels
cupcakes és que porten ingredients essencials dels pastissos com mantega,
sucre, ous i farina, però com són més petits es couen abans al forn.
L’origen dels
cupcakes es remunta a l’any 1796.
Info: Wikipedia
Imatge: http://yum.goodeat.ca/ |
Muffins
Els muffins solen ser més camusos i sense sucre en la superfície com les magdalenes. No
són tan dolços com les magdalenes i de fet és habitual trobar receptes de muffins
salats.
Un dels objectius dels muffins és intentar batre la massa el menys
possible, la qual cosa fa que incorpori menys bombolles d'aire. Si en els muffins
dolços s'incorporen habitualment fruites, en els salats no és rar incorporar
verdures de tot tipus, fins i tot es poden trobar muffins amb ou o bacon.
Info: www.pequerecetas.com
Imatge: http://zkang.tumblr.com/ |
Magdalenes
Les magdalenes procedeixen originalment de França, des d'on es van estendre
per tota Espanya. Inicialment tenien forma de petita petxina, encara que avui
s'elaboren en els mateixos papers arrissats que s'utilitzen per elaborar muffins
i cupcakes.
La diferència de les magdalenes pel que fa als muffins i cupcakes és que aquestes es baten més, i gràcies al llevat es tornen esponjoses i amb “copete”, formant bombolletes en el seu interior, al contrari que els muffins, que el seu objectiu és batre'ls el menys possible. Una altra de les diferències fonamentals és que les magdalenes utilitzen l'oli per a la seva elaboració, i el seu sabor no sol variar, sent semblat al d'un pa de pessic.
La diferència de les magdalenes pel que fa als muffins i cupcakes és que aquestes es baten més, i gràcies al llevat es tornen esponjoses i amb “copete”, formant bombolletes en el seu interior, al contrari que els muffins, que el seu objectiu és batre'ls el menys possible. Una altra de les diferències fonamentals és que les magdalenes utilitzen l'oli per a la seva elaboració, i el seu sabor no sol variar, sent semblat al d'un pa de pessic.
Info: www.pequerecetas.com
Imatge: http://totasteheaven.tumblr.com/ |
No hay comentarios:
Publicar un comentario