30 sept 2012

Black Bottom Cupcakes!

Els Black Bottom Cupcakes són similars al Marbled Brownie pero en petit i la recepta varia una mica, però estan boníssimsssss igual! :)

Per fer-ho necessitareu:
-1 paquet de formatge cremós (Philadelphia mateix o qualsevol altre)
-1 ou
-mitja taça de sucre blanc
-mitja o menys culleradeta de sal
-1 taça de llàgrimes de xocolata
-1 taça i mitja de farina
-1 taça de sucre blanc
-mitja taça de xocolata en pols
-una culleradeta de llevat
-mitja culleradeta de sal
-1 taça d'aigua
-1/3 de taça d'oli
-1 culleradeta de suc de llimona
-1 cullerada de pols de vainilla
-Papers per cupcakes i motlles.

1-Primer escalfarem el forn a 170º

2-Batrem el formatge, l'ou, mitja taça de sucre, mitja o menys de culleradeta de sal i les llàgrimes de xocolata

3-En un altre recipient barrejarem la farina, la taça de sucre, la xocolata en pols, el llevat, mitja cullerada de sal, aigua, oli, el suc de llimona i la vainilla.

4-Preparem els motlles i els papers per a cupcakes.

5-Posarem primer la base de la barreja de xocolata fins a omplir més o menys 2/3 del paper de cupcake. Després posarem una cullerada de la barreja de formatge a sobre.

6-Escalfem al forn durant 25 o 30 minuts i ja estan llestos! Deliciosos!!


16 sept 2012

El complement perfecte!

Ahir vaig trobar aquesta preciositat en una botiga, el complement perfecte per aquesta tardor! Entrada breu, però aviat molt més i millor!!


5 sept 2012

"Marbled Brownie"


Continuem amb els brownies. Aquesta vegada la recepta no té res a veure a com coneixem el brownie de sempre, sense llevat i més. Aquest porta formatge! Mai havia sentit a parlar d’aquest tipus de pastís fins que una companya de feina em va recomanar que el podria fer per provar coses diferents i que era increïble! I efectivament, tenia raó. Ha sigut un dels millors pastissos que he fet i dels que més m’agraden: Xocolata i Formatge junts, dos dels ingredients essencials pel meu gust.
Per fer aquesta delícia necessitareu:
-100 grams de xocolata sense sucre
-115 grams de mantega (jo normalment la utilitzo sense sal)
-200 grams de sucre blanc
-3 ous petits o 2 ous grans
-Essència de vainilla (una cullerada o més ,segons el gust de cadascú)
-Llàgrimes de xocolata (conegudes també com "pepitas" de xocolata)
-150 grams de farina (normalment jo compro la que sempre posa al paquet que és especial per a “reposteria”, però si no en teniu, qualsevol farina de blat servirà)

Per fer el “Cheesecake”
-240 grams de formatge cremós sense sal
-60 grams de sucre
-1 rovell d’ou

A continuació escalfeu el forn prèviament a 180º i farciu de mantega el motlle que utilitzareu per evitar que s’enganxi el pastís.

1-Desfeu la xocolata amb la mantega (ho podeu fer tant al bany maria com al microones, tot i que jo soc més partidària del bany maria)

2-Afegiu a la barreja de xocolata i mantega, els 200 grams de sucre, els ous i la vainilla

3-Aneu batent poc a poc la barreja i afegiu també progressivament la farina, preferiblement colada abans per evitar grumolls. I continueu batent

4-Afegiu les llàgrimes de xocolata i poseu aquesta massa al motlle

Ara, fareu el “Cheesecake” que pondrà el gust especial al “Marbled Brownie”

1-Batre el formatge amb el sucre i el rovell fins que quedi una barreja de textura fina i sense grumolls

2-El bolqueu a sobre del brownie

3-Si voleu per tal que quedi més bufó, podeu agafar una forquilla o un ganivet i dibuixar formes i sanefes per tal que es vagi intercalant el brownie amb el cheesecake. Quedarà més bonic i quan estigui el pastís llest, els trossos tindran una mica de tot

Només heu de tenir-lo ara al forn uns 25 o 30 minuts (podeu anar controlant clavant un ganivet i mirant si surt net de la massa) i ja el teniu llest! És deliciós! A gaudir!
Us deixo una foto del primer “Marbled Brownie” que vaig fer... va ser impressionant! No va durar ni un matí!


1 sept 2012

"La vuelta al cole!"

Ja arriba el mes de setembre... amb la pujada de l'IVA i moltes històries més... però no ens hem d'oblidar que cuinant i fent pastissets el món es veu d'una altra manera i potser amb una petita dosis extra de sucre ho veurem tot d'un altre color. Per això em vaig comprar aquestes "xorradetes" fa uns dies... per començar la conegudíssima "vuelta al cole" i la tornada a la rutina d'una manera més dolça! I sí, la meva afició pels pastissos, en especial, pels cupcakes... ja passa uns límits fora del que es pot considerar normal... però a mi m'agrada! :)


26 ago 2012

Brownie! (Primera Recepta)


Aquesta és la primera recepta de “brownie” que vaig fer servir quan vaig començar a cuinar. Tot i això, se li poden fer modificacions al gust.
Els ingredients que necessiteu són:
-150 grams de xocolata negra per fondre, tot i que podeu utilitzar més quantitat, tot depenent de si voleu que el gust a xocolata sigui més fort o no.
-5 ous
-200 grams de sucre blanc
-150 grams de nous
-150 grams de mantega
-Essència de vainilla (opcional)
-Llàgrimes o “pepitas” de xocolata (opcional)

Una vegada tingueu els ingredients ja podeu començar amb la preparació del brownie:

1-      Fondre la xocolata amb 130 grams de mantega. Si no us agrada el gust a xocolata pur, sempre podeu afegir una culleradeta de llet per suavitzar. La funció de la mantega amb la xocolata és fer que la xocolata una vegada freda no torni al seu estat sòlid, perquè sinó seria impossible poder-la utilitzar pel brownie.

2-      Separeu les clares dels rovells d’ou.

3-      Posar el forn a escalfar a 180º.

4-      Batre els rovells i el sucre fins que tinguin un color molt clar i la pasta sigui molt cremosa. Us recomano que ho feu amb batedora de pastisseria elèctrica. És molt més còmode i acabareu abans. Si voleu que el pastís faci olor a dolç agradable, us recomano que hi tireu també una cullerada d’essència de vainilla. Suavitzarà el gust i li donarà una olor molt agradable.

5-      Aquí el que heu de fer es trossejar les nous i les afegiu a la barreja de xocolata i mantega desfeta que heu fet al pas 1. També podeu afegir ara les llàgrimes de xocolata. Un cop fet això, afegiu la barreja a la barreja dels rovells i sucre amb molta cura.

6-      En un recipient a part, i bastant gran, el que heu de fer és batre les clares d’ou fins arribar al punt de neu. També us recomano aquí que utilitzeu una batedora elèctrica. Però no feu servir la velocitat més ràpida. Encara que us sembli que triga més, la qualitat de les clares i el resultat final seran molt millors si ho feu a velocitats més lentes.

7-      Quan tingueu les clares ben muntades i molt blanques (això es veu quan veieu que el seu volum ha augmentat considerablement, per això demanava un recipient gran), les afegiu a la barreja anterior de xocolata, nous, etc.

8-      Ara, pintem amb mantega un motlle rectangular (els podeu utilitzar o bé de silicona o d’alumini d’un sol ús) i poseu la massa.

9-      Poseu al forn durant 30 minuts a 180 º.

10-   Una vegada heu comprovat que la massa ha quallat, ho traieu del forn i el talleu en quadradets. Deixeu-lo refredar una estona (una mitja hora aprox.) per  tal que l’interior del brownie també qualli. 

Us deixo una foto de les diferents vegades que he fet servir aquesta recepta per fer brownies. També us he de dir que l'experiència m'ha ensenyat que amb aquesta massa és millor fer brownies petits i utilitzar motlles petits, la massa quallarà molt millor que si utilitzeu una safata gran. Però això ja va a gust del consumidor :)!




La recepta d'aquest brownie ens permet guardar-lo a la nevera durant gairebé una setmana. Es conserva perfecte i el seu sabor sempre és impecable! A gaudir del brownie!! :)
Quan acabem amb el cicle brownie, faré un post especial a com servir-lo i amb què acompanyar-lo.

25 ago 2012

Descobrint el "brownie"...


Qui no ha tastat avui dia un “brownie”? Qui no es deixa seduir per aquesta olor tan encisadora a xocolata? Qui no s'ha preguntat alguna vegada on està el secret per la seva esponjositat i el seu gust a xocolata que no empalaga? Aquest pastís d’origen nord-americà està cada vegada guanyant més adeptes al mercat europeu i fins i tot, al japonès. És famós al món culinari perquè el seu naixement prové d’un descuit d’un cuiner que es va oblidar de posar el llevat a un pastís de xocolata. Així, la base d’un” brownie” són els ous i la seva peculiaritat és que no necessita llevat. S’estima que  l’aparició del  brownie” és cap a l’any 1897 però no es va conèixer en detall la seva recepta ni se li va atribuir el nom fins més tard.

El nom de “brownie” es podria traduir com “marronet” ja que aquesta paraula deriva del color marró en anglès “brown”, que és el que caracteritza aquest pastís, el seu color. També aquest pastís nord-americà es coneix com “brownie de Boston”.

Des de la seva aparició i el seu augment de popularitat en el món culinari, el “brownie” ha passat a ser un dels pastissos amb més receptes, totes elles bastant senzilles. A més, es pot presentar de moltíssimes maneres, totes elles ben variades i gairebé a l’abast de tots els gustos.

Les receptes les estic preparant perquè a més he trobat una variant de” brownie” que desconeixia i que vull provar de fer. Però puc assegurar que les que ja conec són delicioses.

El “brownie” a la meva vida

Vaig descobrir el “brownie” a la pel·lícula “Notting Hill”, quan el Huhg Grant porta a la Julia Roberts al sopar d’aniversari de la seva germana. Quan arriben els postres, tots tenen un tros de “brownie” per cadascun, i el tros que resta, se’l juguen a veure qui té la vida més miserable, i aquell que aconsegueixi commoure els altres, es queda amb el “brownie” extra.

Em va semblar una manera molt curiosa de guanyar-se un tros de pastís de xocolata, i va ser el moment en el qual vaig començar a introduir-me al món de la reposteria, i al món del “brownie”.

Aquí us deixo el clip del “Brownie Contest”:




24 ago 2012

Nova joguina!

La meva batidora de sempre havia passat a millor vida, per tant he decidit que ja anava sent hora d'adquirir una nova eina per cuinar... així que m'he comprat aquesta preciositat per posar-me amb noves receptes ja mateix i començar a donar-li una mica més de vida a aquest blog! Ara només ensenyare la meva nova mascota pels meus "hobbies" culinaris, però a partir de demà començaré amb unes receptes senzilles per fer el conegudíssim "brownie" i uns truquets per poder personalitzar i millorar aquest deliciós pastís!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...