13 oct 2012

Cupcakes, Muffins i Magdalenes!


Totes tres s’han convertit en gran tendència a la rebosteria, però cap d’elles s’assemblen!

Cupcakes
Un cupcake (traducció literal “pastís de tassa”), també és coneix com fairy cake o patty cake, és una petita tarta per a una sola persona, normalment és cuinada semblant als muffins o les magdalenes, però normalment l’ ingredient principal dels cupcakes és la mantega. Aquest petit pastís té origen nord-amercià. Normalment per guarnir-lo se li afegeix fondant, “glaseados” i petites virutes o més, tot depen de la creativitat del que faci els cupcakes. Gairebé avui dia el posar els cupcakes bonics s’ha convertit en tot un art.

La avantatge dels cupcakes és que porten ingredients essencials dels pastissos com mantega, sucre, ous i farina, però com són més petits es couen abans al forn.
L’origen dels cupcakes es remunta a l’any 1796.

Info: Wikipedia

Imatge: http://yum.goodeat.ca/


Muffins

Els muffins solen ser més camusos i sense  sucre en la superfície com les magdalenes. No són tan dolços com les magdalenes i de fet és habitual trobar receptes de muffins salats.

Un dels objectius dels muffins és intentar batre la massa el menys possible, la qual cosa fa que incorpori menys bombolles d'aire. Si en els muffins dolços s'incorporen habitualment fruites, en els salats no és rar incorporar verdures de tot tipus, fins i tot es poden trobar muffins amb ou o bacon.


Imatge: http://zkang.tumblr.com/

Magdalenes

Les magdalenes procedeixen originalment de França, des d'on es van estendre per tota Espanya. Inicialment tenien forma de petita petxina, encara que avui s'elaboren en els mateixos papers arrissats que s'utilitzen per elaborar muffins i cupcakes.

La diferència de les magdalenes pel que fa als muffins i cupcakes és que aquestes es baten més, i gràcies al llevat es tornen esponjoses i amb “copete”, formant bombolletes en el seu interior, al contrari que els muffins, que el seu objectiu és batre'ls el menys possible. Una altra de les diferències fonamentals és que les magdalenes utilitzen l'oli per a la seva elaboració, i el seu sabor no sol variar, sent semblat al d'un pa de pessic.


Imatge: http://totasteheaven.tumblr.com/


No hay comentarios:

Publicar un comentario

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...