Qui no ha tastat
avui dia un “brownie”? Qui no es deixa seduir per aquesta olor tan encisadora a
xocolata? Qui no s'ha preguntat alguna vegada on està el secret per la seva esponjositat i el seu gust a xocolata que no empalaga? Aquest pastís d’origen nord-americà està cada vegada guanyant més
adeptes al mercat europeu i fins i tot, al japonès. És famós al món culinari
perquè el seu naixement prové d’un descuit d’un cuiner que es va oblidar de
posar el llevat a un pastís de xocolata. Així, la base d’un” brownie” són els
ous i la seva peculiaritat és que no necessita llevat. S’estima que l’aparició del brownie” és cap a l’any 1897 però no es va
conèixer en detall la seva recepta ni se li va atribuir el nom fins més tard.
El nom de “brownie”
es podria traduir com “marronet” ja que aquesta paraula deriva del color marró
en anglès “brown”, que és el que caracteritza aquest pastís, el seu color.
També aquest pastís nord-americà es coneix com “brownie de Boston”.
Des de la seva
aparició i el seu augment de popularitat en el món culinari, el “brownie” ha
passat a ser un dels pastissos amb més receptes, totes elles bastant senzilles.
A més, es pot presentar de moltíssimes maneres, totes elles ben variades i
gairebé a l’abast de tots els gustos.
Les receptes les
estic preparant perquè a més he trobat una variant de” brownie” que desconeixia
i que vull provar de fer. Però puc assegurar que les que ja conec són
delicioses.
El “brownie” a la
meva vida
Vaig descobrir el
“brownie” a la pel·lícula “Notting Hill”, quan el Huhg Grant porta a la Julia
Roberts al sopar d’aniversari de la seva germana. Quan arriben els postres,
tots tenen un tros de “brownie” per cadascun, i el tros que resta, se’l juguen
a veure qui té la vida més miserable, i aquell que aconsegueixi commoure els
altres, es queda amb el “brownie” extra.
Em va semblar una
manera molt curiosa de guanyar-se un tros de pastís de xocolata, i va ser el
moment en el qual vaig començar a introduir-me al món de la reposteria, i al
món del “brownie”.
Aquí us deixo el clip del “Brownie Contest”:
No hay comentarios:
Publicar un comentario