Aquesta és la
primera recepta de “brownie” que vaig fer servir quan vaig començar a cuinar.
Tot i això, se li poden fer modificacions al gust.
Els ingredients
que necessiteu són:
-150 grams de
xocolata negra per fondre, tot i que podeu utilitzar més quantitat, tot
depenent de si voleu que el gust a xocolata sigui més fort o no.
-5 ous
-200 grams de
sucre blanc
-150 grams de
nous
-150 grams de
mantega
-Essència de
vainilla (opcional)
-Llàgrimes o “pepitas”
de xocolata (opcional)
Una vegada
tingueu els ingredients ja podeu començar amb la preparació del brownie:
1-
Fondre
la xocolata amb 130 grams de mantega. Si no us agrada el gust a xocolata pur,
sempre podeu afegir una culleradeta de llet per suavitzar. La funció de la
mantega amb la xocolata és fer que la xocolata una vegada freda no torni al seu
estat sòlid, perquè sinó seria impossible poder-la utilitzar pel brownie.
2-
Separeu
les clares dels rovells d’ou.
3-
Posar
el forn a escalfar a 180º.
4-
Batre
els rovells i el sucre fins que tinguin un color molt clar i la pasta sigui
molt cremosa. Us recomano que ho feu amb batedora de pastisseria elèctrica. És
molt més còmode i acabareu abans. Si voleu que el pastís faci olor a dolç
agradable, us recomano que hi tireu també una cullerada d’essència de vainilla.
Suavitzarà el gust i li donarà una olor molt agradable.
5-
Aquí
el que heu de fer es trossejar les nous i les afegiu a la barreja de xocolata i
mantega desfeta que heu fet al pas 1. També podeu afegir ara les llàgrimes de
xocolata. Un cop fet això, afegiu la barreja a la barreja dels rovells i sucre
amb molta cura.
6-
En un
recipient a part, i bastant gran, el que heu de fer és batre les clares d’ou
fins arribar al punt de neu. També us recomano aquí que utilitzeu una batedora
elèctrica. Però no feu servir la velocitat més ràpida. Encara que us sembli que
triga més, la qualitat de les clares i el resultat final seran molt millors si
ho feu a velocitats més lentes.
7-
Quan
tingueu les clares ben muntades i molt blanques (això es veu quan veieu que el seu
volum ha augmentat considerablement, per això demanava un recipient gran), les
afegiu a la barreja anterior de xocolata, nous, etc.
8-
Ara,
pintem amb mantega un motlle rectangular (els podeu utilitzar o bé de silicona
o d’alumini d’un sol ús) i poseu la massa.
9-
Poseu
al forn durant 30 minuts a 180 º.
10-
Una
vegada heu comprovat que la massa ha quallat, ho traieu del forn i el talleu en
quadradets. Deixeu-lo refredar una estona (una mitja hora aprox.) per tal que l’interior del brownie també qualli.
Us deixo una foto de les diferents vegades que he fet servir aquesta recepta per fer brownies. També us he de dir que l'experiència m'ha ensenyat que amb aquesta massa és millor fer brownies petits i utilitzar motlles petits, la massa quallarà molt millor que si utilitzeu una safata gran. Però això ja va a gust del consumidor :)!
La recepta d'aquest brownie ens permet guardar-lo a la nevera durant gairebé una setmana. Es conserva perfecte i el seu sabor sempre és impecable! A gaudir del brownie!! :)
Quan acabem amb el cicle brownie, faré un post especial a com servir-lo i amb què acompanyar-lo.
La recepta d'aquest brownie ens permet guardar-lo a la nevera durant gairebé una setmana. Es conserva perfecte i el seu sabor sempre és impecable! A gaudir del brownie!! :)
Quan acabem amb el cicle brownie, faré un post especial a com servir-lo i amb què acompanyar-lo.
No hay comentarios:
Publicar un comentario